Esbjerg Ensemble

Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik med kompromisløs kvalitetssans, og er anerkendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. Ensemblet består p.t. af 10 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden, alle særligt udvalgt for netop deres unikke egenskaber, fordelt som blæserkvintet, strygekvartet og slagtøj. Gæstemusikere på klaver og kontrabas bliver håndplukket til programmer, der kræver udvidet besætning.

På initiativ af lokale kræfter og Kulturministeriet blev Esbjerg Ensemble oprettet i 1967 som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Opgaven dengang var den samme som nu – at fremføre klassisk kammermusik på højeste niveau, først og fremmest i det sydvestjyske, men også nationalt og internationalt.

Ensemblet spiller hele den klassiske musiks kanon, men er i høj grad kendt for sin stilsikre fortolkning af moderne værker. Derfor er Esbjerg Ensemble ofte det naturlige valg, når nulevende komponister søger ensembler til at uropføre eller indspille nyskrevet kompositionsmusik. Ensemblet har sat standarden for kammermusik i Danmark og har haft stor betydning for hele det kulturelle liv i regionen og på landsbasis. Vi fremfører ca. 80 koncerter om året med alsidige programmer hvortil også hører skolekoncerter, musikteater, kammerkoncerter, festivalsamarbejder i ind-og udland, workshops for unge komponister og mange andre projekter. Danmarks Radio transmitterer mellem 6 og 8 af vore kammerkoncerter om året.

Se mere på Esbjerg Ensembles egen website

 

Mere info

Se Esbjerg Ensembles program her.

Praktisk info

Esbjerg Ensemble
Norgesgade 19
DK- 6700 Esbjerg
+45 75 13 93 99