Ribe Bryghus

Ribe Bryghus ligger i den helt gamle del af Ribe by. Dørene blev åbnet for salg den 24. juni 2006, og virksomheden er lige siden blevet drevet på et meget seriøst fritidsplan, af Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl.
Målet har aldrig været at forsyne hele landet, men mere at fremstå som "Ribes Bryghus" med salg og levering i Ribe og i de nærmeste omegnsbyer - se listen over vore trofaste forhandlere.
Brygudstyret har tidligere fungeret som "pub-bryggeri" i England, og tankene er derfor konstrueret i en charmerende kombination af teknik, rustfrit stål, kobber og lakeret træ.

Hele herligheden ankom til Ribe den 10. marts 2006, hvorefter vi selv samlede og opstillede sagerne i lejede lokaler i Skolegade, kun 50 meter fra Ribe Domkirke.For os er autenticitet og kvalitet to sider af samme sag. Af samme grund sætter vi en stor ære i at vores øl er håndværk fra ende til anden - fra valsning af malt, til påsætning af etiketter. Man kan være 100% sikker på at øllet altid er brygget af os selv - efter egne opskrifter, og ikke importeret eller licensbrygget et helt andet sted på kloden.Alle råvarer er nøje udsøgt og så vidt muligt af Dansk herkomst - og allerhelst høstet eller produceret så lokalt som muligt.Smag og behag er meget individuel, og kan derfor ikke diskuteres. Fælles for alle øllene er dog at de virkelig smager af noget, med stor spredning fra de helt lyse til de helt mørke øltyper.

Vi brygger 2x800 liter af gangen, og gæring- og lagringstid ligger på ca. 6 uger. Antallet af lagertanke muliggør derfor en årlig kapacitet på ca. 50.000 liter, eller 100.000 flasker, hvilket vi endnu ikke helt har tangeret.
Klik på "galleri" eller "nyheder" her på siden, og fornem stemningen og miljøet omkring bryghuset - forhåbentlig får du lyst til at kigge forbi.
Vi brygger fem faste øl; Brown Ale, Blond Ale, Black Ale, Vadehavsbryg og Vikingebryg. Du kan læse mere om øllene på hjemmesiden. Desuden brygger vi Forårs Ale, Jule Ale og Peters Julebryg - når årstiderne er til det!

 “Beer is proof that God loves us and wants us to be happy”

(Benjamin Franklin)

 

>> Besøg Ribe Bryghus <<

Mere info

Ribe Bryghus 
Skolegade 4 B
6760 Ribe

+45 40 43 17 12
www.ribebryghus.dk

Praktisk info

Bryghuset har åbent for salg og besøg, alle lørdage fra 10.00 til 14.00.

Derudover holdes åbent når der arbejdes i bryggeriet.