Jernved Mejeri

Er du kvalitetsbevidst og søger du mejeriprodukter af høj klasse?
Så aflæg Jernved Mejeri et besøg. Her får du kvalificeret betjening, og du kan smage osten inden du køber!

Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. Mejeriet blev drevet som et andelsmejeri frem til 1992. Hovedproduktionen var smør.

I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Mejeriet blev derefter til et privatmejeri.

Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte vi at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.

Smør fremstillet på Jernved Mejeri bliver lavet efter gammel tradition, hvor den friske fløde syrnes i min. 24 timer, hvorefter den kærnes ud til smør.
Langtidssyrningen giver smør fra Jernved Mejeri den eftertragtede aroma. Som biprodukt af smørret får vi gammeldags kærnemælk, som smager som kærnemælk skal smage, lige som vi husker fra gamle dage.

Mejeriet beskæftiger 5 medarbejdere - dels i osteriet og dels på lageret.
Vi har et mejeriudsalg, hvor vi udover egne produkter (kærnemælk, smør og ost), sælger is og islagkager, danablue, brie, rygeost og økologiske mælkeprodukter, alt sammen fra mindre danske producenter.

>> Besøg Jernved Mejeri <<

Mere info

Jernved Mejeri
Jernvedvej 242
6771 Gredstedbro

+45 75 43 53 11
www.jernvedmejeri.dk

 

Praktisk info

Åbningstider

Torsdag 10 - 17,30
Fredag  10 - 17,30
Lørdag   9 -13