Slien Hjuldamper

Oplev "porten" til vikingelandet, fjorden Slien fra søsiden på den over 100 år gamle hjuldamper Freya, hvor vi nyder en overdådig brunchbuffet, som stiger op af gulvet. Den smukke udsigt over fjorden, med historiske bygninger og broer og ikke mindst flot natur, vil gøre indtryk på enhver. Landskabet er i dag præget af godsdrift med mange levende hegn mellem markerne.

Efter sejlturen besøger vi den gamle, næsten glemte, tidligere danske fjordby, Sieseby. I denne romantiske landsby indtager vi kaffe og kage.

Landskabet langs fjorden emmer af grænselandshistorie, især på grund af vikingerne ved Hedeby, hvor Slien var porten til Europa, og hvor Dannevirke skulle beskytte Danmark. De mange kirker og danske bygninger vidner om den evige kamp om magten mellem hertuger og kongen, en tidligere sprængfarlig historie med kongemordet på Slien.

Tidligere dannede sildefiskeriet grundlag for stor rigdom, og de UNESCO-fredede sildegårde kan stadig ses. Det føles næsten som om tiden er gået i stå langs Slien - der er landsbyromantik overalt, og de velbevarede landsbymiljøer ligger glemt og gemt - klar til at blive oplevet.

Arrangeres i samarbejde med JydskeVestkysten.

JV-pris kun for abonnenter af JydskeVestkysten.

Du vil
blive sendt videre til vores samarbejds- partner
Samlet pris
Fra 985 kr.
Mere info

www.sortsafari.dk

Praktisk info

Varighed ca. 10½ time